- Halloween
- Julartiklar
- Alla festartiklar
- Alla högtider
- Baby Shower
- Bakning
- Ballonger
- Bröllop
- Kalas
- Lek
- Maileg
- Temafest
- Färgteman
- Printables
- Kampanjprodukter
- Nyheter
- Alla produkter
- Varumärken
Hjärtliga jordgubb- och chokladcupcakes
Hjärtliga jordgubb- och chokladcupcakes
Ett recept av My kitchen stories.
Cupcakeformar samt strössel finner ni hos oss.
Receptet räcker till 12 stycken.
Ingredienser (muffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet och fyll dina muffinsformar med 2/3 smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
Ingredienser (jordgubbsfrosting):
2 stora äggvitor
100 g strösocker
100 g rumsvarmt, mjukt smör
ca 50 g jordgubbspuré
Gör såhär:
1. Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål. Tillsätt strösockret och vispa försiktigt med handvisp över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
2. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills botten av skålen svalnat helt.
3. Tillsätt därefter smöret och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
4. Pressa jordgubbar genom en finmaskig sil tills du får ca 50 g jordgubbspuré. Vispa ner det i frostingen tills den fått en jämn färg och en smak som du gillar. Oroa dig inte om den skär sig, det är bara att fortsätta vispa tills den blivit bra igen.
- Låga priser & stort utbud
- Fri frakt över 499 kr
- Ingen fakturaavgift
- 14 dagars öppet köp
- Trevlig kundservice
- E-post: order@myperfectday.se