- Halloween
- Julartiklar
- Alla festartiklar
- Alla högtider
- Baby Shower
- Bakning
- Ballonger
- Bröllop
- Kalas
- Lek
- Maileg
- Temafest
- Färgteman
- Printables
- Kampanjprodukter
- Nyheter
- Alla produkter
- Varumärken
Varm choklad cupcakes
Varm choklad cupcakes
"De här cupcaksen består av en saftig chokladmuffins, toppad med chokladglasyr som jag lät rinna över cupcakeformens kant och sen använde jag bara vanlig vispad grädde som frosting och pudrade med kakao. Perfekt fika nu till hösten!" - My Kitchen Stories.
Receptet räcker till ca 12 stycken.
Muffinsformarna hittar ni hos oss här.
Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar dem.
Ingredienser (glasyr och frosting):
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
50 g smör
3 dl vispgrädde
kakao till pudring
Gör såhär:
1. Grovhacka chokladen och dela smöret i bitar. Lägg allt i en värmetålig skål och smält i micron i 30-sekunders intervallet.
2. Blanda tills du får en jämn chokladsmet och låt den sedan svalna i rumstemperatur. Den ska ha tjocknat men fortfarande vara rinnig.
3. Täck varje muffins med chokladglasyren, låt den rinna lite över kanten så att man får känslan av en överfylld kopp varm choklad.
4. Vispa upp grädden och fördela den på dina cupcakes. Avsluta med att pudra med kakao.
- Låga priser & stort utbud
- Fri frakt över 499 kr
- Ingen fakturaavgift
- 14 dagars öppet köp
- Trevlig kundservice
- E-post: order@myperfectday.se