- Halloween
- Julartiklar
- Alla festartiklar
- Alla högtider
- Baby Shower
- Bakning
- Ballonger
- Bröllop
- Kalas
- Lek
- Maileg
- Temafest
- Färgteman
- Printables
- Kampanjprodukter
- Nyheter
- Alla produkter
- Varumärken
Cupcakes Grundrecept
RECEPT
CUPCAKES
Grundrecept till smarriga cupcakes. Luftiga och goda muffins och cupcakes är en given succé som passar både nybörjaren och bakproffset. Att hitta det bästa receptet på cupcakes är inte det lättaste men med detta kan du inte misslyckas!
Baka helst i muffinsplåt så undviker du att muffinsen flyter ut. Tips på smaksättning och dekor och muffinsplåtar hittar du under receptet!
Ingredienser (12 stycken)
100 gram smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk (helst standardmjölk)
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör så att det inte finns några klumpar. Rör ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt så smeten blir helt slät. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smeten. Grädda i ca 10-12 minuter eller tills de fått en aning färg och inte är kladdiga i mitten längre. Låt svalna helt på galler innan du dekorerar.
Tips på smaksättning av grundreceptet!
- Rivet skal från 1 citron. Citronsaften kan du använda till att smaksätta frostingen med.
- Pressa i saften från en lime i smeten.
- Gör chokladmuffins istället genom att tillsätta kakao och hackad, mörk choklad. Till grundreceptet tillsätter du då ca 4 msk kakao av hög kvalitet samt grovhackar 200 gram mörk choklad och rör i smeten.
- Smaksätt med äkta vaniljpulver istället för vaniljsocker.
- Byt ut mjölken mot kokosmjölk och tillsätt 1 dl kokosflingor i receptet
- Skiva 2 stycken bananer tunt och tillsätt i smeten
- Rör i 2 dl blåbär, hallon eller hjortron i smeten innan du häller den i formarna
- Tillsätt 2 dl hackade valnötter och 2 tsk kanel
- Gör morotskaka i cupcakesform genom att blanda i 2 stycken rivna morötter, 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 dl hackade valnötter (kan uteslutas) och 2,5 msk citronsaft. Glöm inte creme cheese frostingen ovanpå!
Fem tips för att lyckas med dina cupcakes!
- Använd ingredienser av hög kvalitet. Till exempel äkta smör istället för margarin, standardmjölk istället för någon lättvariant och äkta vaniljpulver istället för vaniljsocker.
- Låt gärna äggen bli rumsvarma. Är det ett spontanbak kan du skölja äggen i varmt vatten i cirka 2 minuter.
- Investera i muffinsplåtar. Det håller form och höjd på dina cupcakes.
- Grädda inte för länge ? torra muffins ger obehagliga minnen från hemkunskapen. Kontrollera med en sticka eller känn på toppen på muffinsen om den sviktar tillbaka på ett spänstigt sätt ? dags att ta ut!
- Använd muffinsformar av bra kvalitet som är ?greaseproof?. Om du lägger tid och kärlek på att göra piffiga cupcakes är det trist om formarna är fulla med fetfläckar!
Dekorera Cupcakes
Att dekorera och smaksätta dina cupcakes är en stor del av nöjet. Med vackert strössel. fina muffinsformar och frosting tar du bakningen till nya nivåer. Det är även väldigt uppskattat av barnen som gärna står med i köket.
- Strössel i olika färger och former hittar du här: strössel cupcakes & muffins
- Färdig mix till frosting från Funcakes hittar du här: Enchanted Cream Frosting
- Muffinsformar hittar du här: Muffinsformar & Cupcakeformar
- Muffinsplåtar hittar du här: Bakplåtar till muffins & cupcakes
- Smaksättare och färgsättare till frosting hittar du här: Färgsättare Color Mill och Smaksättare till bakning
- Låga priser & stort utbud
- Fri frakt över 499 kr
- Ingen fakturaavgift
- 14 dagars öppet köp
- Trevlig kundservice
- E-post: order@myperfectday.se