- Halloween
- Julartiklar
- Alla festartiklar
- Alla högtider
- Baby Shower
- Bakning
- Ballonger
- Bröllop
- Kalas
- Lek
- Maileg
- Temafest
- Färgteman
- Printables
- Kampanjprodukter
- Nyheter
- Alla produkter
- Varumärken
Dekorerade vaniljkakor
Dekorerade vaniljkakor
Ett recept från My kitchen stories.
Glassutstickaren hittar du hos oss här.
Ingredienser (spröda vaniljkakor):
200 g rumsvarmt smör
200 g (2,25 dl) strösocker
1 ägg
400 g (3,33 dl) vetemjöl
1 tsk vaniljspulver
Gör såhär:
1. Vispa ihop smör och strösocker fluffigt.
2. Vispa upp ägget lätt i en separat skål och blanda sedan ner det i smörfluffet.
3. Tillsätt vetemjöl och vaniljpulver och blanda tills du får en formbar deg.
4. Plasta in degen och ställ i kylen i 30 minuter.
5. Kavla ut degen till ca. 0,5cm tjocklek.
6. Stansa ut kakorna och lägg på bakplåtsklädd plåt.
7. Ställ plåten i kylskåpet i minst 30 minuter. Detta förhindrar att kakorna tappar formen i ugnen och flyter ut. Värm upp ugnen till 175 grader under tiden.
8. Grädda kakorna i mitten av ungnen i ca 10 minuter (kan variera lite mellan olika ugnar med håll koll på hur lång tid det tar för första plåten kakor att få den färg du önskar så kan du gå efter det sen).
Ingredienser (royal icing):
1 äggvita från ett stort ägg
200 g florsocker (3,33 dl)
citronsaft
ev. pastafärg
Gör såhär:
1. Vispa upp äggvitan lätt.
2. Sikta ner florsockret under fortsatt vispning på låghastighet tills allt blandats väl.
3. Justera konsistensen med citronsaft. Blir den för lös är det bara att ha i mer florsocker.
4. Tillsätt eventuell pastafärg och vispa på låg hastighet tills du får en jämn färg.
- Låga priser & stort utbud
- Fri frakt över 499 kr
- Ingen fakturaavgift
- 14 dagars öppet köp
- Trevlig kundservice
- E-post: order@myperfectday.se